ingyen webstatisztika

A legjobb alapanyagok a professzionális ablaktisztításhoz

Az irodaházak, ipari létesítmények, üzletek ablakainak eredményes megtisztításához nemcsak a szakértelem és a tapasztalat elengedhetetlen, de a minőségi eszközök használata is. A minőségi alapanyagok választásával nemcsak precízebbé és gyorsabbá teheted a munkád, de hosszú távon pénzt és energiát is spórolhatsz. Cikkünkben bemutatjuk, milyen alapanyagok járulnak hozzá a professzionális ablaktisztítás sikeréhez. 

Egy minőségi alapanyagból készült ablaktisztító eszköz olyan befektetés, amely akár éveken keresztül is végigkísérhet a mindennapi munkád során. A megfelelő anyagoknak köszönhetően hatékonyabban, gyorsabban és kényelmesebben dolgozhatsz, eszközeid pedig ritkábban szorulnak javításra vagy cserére. Az alábbiakban sorra vesszük, melyek a professzionális ablaktisztítás legmegbízhatóbb alapanyagai. 

 A megfelelő anyagokkal hatékonyabban és kényelmesebben dolgozhatsz.

Az alumínium

Az alumínium egy igazán könnyű fém, fajsúlya 2,7g/cm3, ez az acél súlyának körülbelül egyharmada. E tulajdonságának köszönhetően az alumíniumot számos iparág használja alapanyagként az építőipartól az eszközgyártásig, és a professzionális ablaktisztításig.


Az alumíniumból készült sínek és teleszkópos nyelek használata lehetővé teszi, hogy a professzionális ablaktisztítás során könnyen manőverezz, bármilyen magasan vagy nehezen elérhető helyen kelljen dolgoznod. Ráadásul hosszabb ideig végezheted a munkád anélkül, hogy eszközeid súlya miatt kimerülnél.

Az alumínium korrózióálló anyag, amely jól tűri a különböző időjárási körülményeket. Nem kell félned tőle, hogy eszközeid berozsdásodnak. Akkor is hosszú évekig használhatod ezeket, ha jellemzően kültéren dolgozol, hiszen az eső vagy a téli hideg nem okoz károsodást az alumíniumfelszerelésekben.

A rozsdamentes acél és a professzionális ablaktisztítás

A rozsdamentes acél az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott és használt anyag a világon, az evőeszközöktől kezdve a vizes palackokon és a sebészeti eszközökön át, egészen a reaktortartályokig.

A más néven inox acélként ismert anyag egyet jelent a könnyű karbantartással. 

A levegő pára- és oxigéntartalma nem károsítja az anyagot, vagyis a felület nem rozsdásodik.
A megnövelt krómtartalom, valamint az egyéb összetevők, például a molibdén, a nikkel és a nitrogén javítja az acél korrózióállóságát, és akár savállóvá is teheti a felhasználásával készült eszközöket.

A rozsdamentes acélból készült termékek a professzionális ablaktisztítás tartós kiegészítői, amelyek hosszabb élettartamot garantálnak más anyagokhoz képest. 

Nemcsak a gyakori igénybevételnek állnak ellen, de a fizikai sérüléseknek, törésnek és hajlításnak is. 100%-ban újrahasznosítható, hiszen elhasználódás után egyszerűen be lehet olvasztani, vagyis a rozsdamentes acél az egyik leginkább fenntartható és környezetbarát alapanyag. 

Ideális beltéri és kültéri professzionális ablaktisztításhoz egyaránt, hiszen sértetlen marad nedvességgel vagy tisztító oldatokkal való érintkezés esetén is.

A rozsdamentes acél ellenáll a gyakori igénybevételnek.

A mikroszál

A mikroszálas kendők saját súlyuk többszörösének megfelelő piszkot képesek magukba zárni.  A gyártás során a mikroszálak felülete akkora lesz, hogy egy törlő a saját súlyához viszonyítva 6-7-szer több szennyeződés eltüntetésére képes.

Egyedülálló szerkezetüknek köszönhetően a mikroszálas eszközök a professzionális ablaktisztítás alapkellékévé váltak.

  • A vékony, szabad szemmel láthatatlan szálakból készült textilben több millió ék alakú keresztmetszet van, amely magába zárja a szennyeződéseket. 
  • Bármilyen üvegfelületen biztonságosan használhatod, hiszen a mikroszál nem koptató hatású anyag. 
  • Kíméletesen tisztítja meg az üvegfelületeket anélkül, hogy karcokat vagy csíkokat hagyna maga után. 

A professzionális ablaktisztításban nedvesen használt mikroszálas törlő magába szívja és megtartja a szennyeződéseket. A mikroszál nedves állapotban egy vékony vízréteget hagy maga után, a felület szinte cseppmentesen szárad.

A mikroszál felhasználásával készült eszközökkel a professzionális ablaktisztítás végeredménye anélkül lesz ragyogó, hogy a szöszök vagy a karcolások miatt kellene aggódnod.

A nedvesen használt mikroszálas törlő magába szívja és megtartja a szennyeződéseket.

A gumi

A professzionális ablaktisztításban használt számos olyan alapvető fontosságú eszköz készül gumiból, mint a vízlehúzók és a markolatok.

A gumiból készült eszközök kiváló tapadást biztosítanak az üvegfelületeken, így zökkenőmentessé és hatékonnyá teszik a professzionális ablaktisztítást

A gumi természetes rugalmassága biztosítja, hogy eszközöd mindig alkalmazkodjon az üvegfelület ívéhez, ezáltal a nehezebben elérhető felületekről is segít eltávolítani a vizet és a szennyeződéseket.

A professzionális ablaktisztítás általános szabálya, hogy lágy gumit télen, közepeset nyáron, keményet pedig extrém időjárási körülmények közbeni munkához válassz.

A puha gumi rugalmasabb és jobban alkalmazkodik az üvegfelület görbületéhez, egyenetlenségeihez. Ugyanakkor meleg hatására gyorsabban is kopik. Magasabb páratartalom esetén lágyabb gumit használj!

A közepes gumi nem teljesít jól hideg hőmérsékleten, és jobban megterheli a csuklód, használata a nyári melegben javasolt. 

A kemény gumi pedig csak akkor indokolt, ha a hőmérséklet kivételesen magas.

Összegzés

A jó minőségű anyagok használata a professzionális ablaktisztítás egyik alappillére, legyen szó a felszerelésekről, a tisztítószerekről vagy az ablaktisztító eszközökről.

A magas minőség mindig befektetés, amellyel hosszú távon nemcsak energiát és munkaórákat, de pénzt is spórolhatsz. A professzionális ablaktisztításra specializálódott Moerman innovatív termékei kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy eszközeid éveken át megkönnyíthessék a mindennapi munkád. 

A professzionális ablaktisztítás alapanyagai, mint az alumínium, a rozsdamentes acél, a gumi és a mikroszál hozzájárulnak, hogy gyorsabban, hatékonyabban és precízebben végezhesd a munkád. 

Közösségi megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn