ingyen webstatisztika

Sín és gumi

Az ablaktisztításhoz javasolt olyan eszközöket használni, amelyekkel gyorsabbá, eredményesebbé és precízebbé tehető a munka. Egy megfelelő sín és gumi párosítással mindig foltmentesen és egyszerűen dolgozhatsz.

Cseregumi típusok

A tökéletesen tiszta felületek eléréséhez fontos a megfelelő paraméterekkel rendelkező eszközöket használni. Ebben segítenek a vízlehúzó gumik, amelyek két főbb típusban érhetők el. Ezenkívül a Moerman kínálatában megtalálható egy egyedi fejlesztésű cseregumi, az NXT-R. Az alábbiakban sorra vesszük, hogy milyen helyzetben melyiket javasolt használni, és melyiknek milyen előnyei vannak.

Lágy cseregumi

A lágy gumi használata elsősorban hideg időben javasolt. Lágyabb és rugalmasabb anyagának köszönhetően az egyenetlenebb formákhoz ideális.

Milyen előnyei vannak?

  • Hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket;
  • csökken a karcolás esélye, hiszen finomabb és egyenletesebb nyomást fejt ki;
  • rugalmassága miatt könnyebben kezelhető.

Kemény cseregumi

Mivel képesek erősebb nyomást kifejteni az ablaküvegre, a makacsabb szennyeződésekkel is elbírnak. Használatuk melegebb időjárási körülmények mellett ideális. Egyenletes felületen lehet vele a leghatékonyabban dolgozni.

Milyen előnyei vannak?

  • Szerkezete szilárdabb, így nehezebben hajlik el, egyenletes felületeken remekül alkalmazható;
  • keményebb anyagának köszönhetően erősebb nyomást gyakorolhatsz a makacsabb szennyeződések eltávolításához;

NXT-R cseregumi

Az NXT-R gumi a Moerman cég egyedi fejlesztése. Ez a nem szilikon alapú gumi az ablaktisztítás, a vízlehúzás királya, amely tökéletesen cseppmentes felületet biztosít.

Milyen előnyei vannak?

  • Minden sínhez csatlakoztatható kivitelben létezik;
  • a legkülönbözőbb időjárási körülmények között is hatékony;
  • tökéletesen cseppmentes lehúzást biztosít.

Sín fajták

A vízlehúzó eszközök sín részében található az a gumiél, amely a hatékony munkát biztosítja. Ennek megfelelően a különféle méretben és formában kapható sín stabil helyzetben tartja a gumiélt. Az alkalmazás körülményeihez igazodva rozsdamentes acél vagy alumínium anyagminőségekben érhetőek el a nyélhez csatlakoztatható részek. 

Milyen anyagminőségben kapható?

  • Rozsdamentes acél sín: Jellemzően nedvesebb környezetben vagy esős, havas időjárás esetén érdemes rozsdamentes termékeket használni. 
  • Alumíniumsín: Leginkább akkor javasolt alkalmazni, amikor könnyebb súlyra van szükség a tartós anyagminőség mellett. Az alumínium ugyanis könnyű, korrózióálló és mégis eredményesen használható a stabilitásából adódóan.

A Liquidator 3.0 sín 

A Liquidator 3.0 végkapcsait sokkal hatékonyabb vízlehúzásra tervezték anélkül, hogy a munka végén az üveget utólagosan le kellene törölni. Kiválóan működik minden típusú ablakon, és biztosítja a hatékony munkát a karok és a vállak túlzott megerőltetése nélkül – még több órás intenzív ablaktisztítás után is. Az egyedi fejlesztésű NXT-R gumival működik a leghatékonyabban.  A Liquidator sínt négy különböző méretben, 25, 35, 45, és 55 cm-es kivitelben találod meg szaküzletünkben.

Nézz körül termékeink között!